Werken Bij Silverein Debora

Vragen over solliciteren

Wij maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk om te solliciteren op een baan die echt bij jou past.

Onderwerpen

Wij maken het je graag gemakkelijk. Bij elke vacature staat de knop ‘solliciteren’. Als je daarop klikt, komt het sollicitatieformulier te voorschijn. Vul het formulier in en stuur het samen met je CV naar ons op. Een motivatiebrief is niet altijd nodig, tenzij we hier naar vragen.

Wat gebeurt er daarna?

Stap 1. Telefonisch contact

Jouw sollicitatie wordt opgepakt door de afdeling recruitment. Je wordt binnen een paar dagen gebeld. In dit gesprek worden jouw wensen en onze mogelijkheden besproken en wordt de procedure toegelicht.

Stap 2. Gesprek met jouw toekomstige team

Omdat Silverein werkt met zelforganiserende teams, hebben jouw toekomstige collega’s een belangrijke rol in het sollicitatieproces. Het team en/of de Teamleider bespreekt jouw sollicitatiebrief en neemt vervolgens telefonisch of per e-mail contact met je op om een afspraak met je te maken. Het kennismakingsgesprek biedt ons beiden de kans elkaar te leren kennen, vragen te stellen en te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Stap 3. Meelopen

Ben jij net zo enthousiast als wij zijn, dan zal het team je meestal uitnodigen een aantal uur mee te lopen. Zo krijg je een nog beter beeld van je toekomstige werkplek, jouw werkzaamheden en je collega's.

Stap 4. Referentie

Wij vinden het belangrijk om onze keuze voor jou positief te bevestigen. Daarom winnen wij één of twee recente referenties in. We vragen je tijdig contactgegevens van jouw referenties aan te leveren. Belangrijk dat jij natuurlijk de referent informeert dat wij mogelijk contact opnemen.

Stap 5. Arbeidsvoorwaardengesprek

Zijn alle stappen doorlopen en gaan we graag de samenwerking aan, dan volgt een laatste traject. In het arbeidsvoorwaardentraject, dat veelal telefonisch en via mail plaats vindt (maar een live gesprek kan ook als je dat liever wil), maken we afspraken over jouw salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Ons aanbod met primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden ontvang je in ieder geval per mail.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

We sturen je per mail meer informatie over de verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je hebt één maand de tijd om deze aan te vragen bij Dienst Justis. Hebben we de Verklaring Omtrent Gedrag in de eerste werkmaand niet van je ontvangen, dan moeten we helaas afscheid van elkaar nemen. Vraag deze dan ook zo snel als mogelijk is aan. De kosten komen uiteraard voor onze rekening.

Stap 6. Jouw contract

Vooruitlopend op de ontvangst van de VOG maken we de arbeidsovereenkomst op. Deze sturen we samen met een pakket aan informatie per post naar je toe. Stuur je één exemplaar ondertekend binnen twee weken naar ons terug? 

Stap 7. Warm welkom

We rollen de denkbeeldige rode loper op jouw eerste werkdag graag voor je uit. Jouw nieuwe collega's zorgen ervoor dat je kennis maakt met de bewoners/cliënten, de werkwijze, de wensen en behoeften. Daarnaast nodigen we je uit voor een introductiebijeenkomst zodat je wordt ondergedompeld in onze cultuur en kernwaarden.

Als je je sollicitatie volledig hebt ingevuld, ontvang je automatisch een ontvangstbevestiging. Heb je al in je spambox gekeken? Klopt het e-mailadres dat je opgegeven hebt? Als je toch echt geen bevestiging ontvangen hebt, dan adviseren wij je om opnieuw je sollicitatie te versturen via de sollicitatiebutton.

Ja zeker!

Bij functies waarin je veel te maken krijgt met cliënten/bewoners, is het meelopen van grote waarde. Jij wilt graag weten hoe bijvoorbeeld een dag op een woning wordt ingevuld.
Wij willen graag weten wie jij bent en of je past binnen de doelgroep.

Als 3e stap in het sollicitatieproces krijg je dan ook de uitnodiging een paar uur mee te lopen. Zo krijg jij een nog beter beeld van je toekomstige werkplek, jouw werkzaamheden en je collega's.

Kijk hier voor meer informatie over het sollicitatieproces

We hebben veel verschillende vacatures op onze site open staan. Toch kan het voorkomen dat de door jou gewenste functie er niet bij staat.

Niet getreurd!

Solliciteer dan via de vacature "open sollicitatie". Allereerst zoeken wij naar mogelijk geschikte vacatures. Onze recruiters zijn hier heel creatief in.

Is er toch geen vacature beschikbaar, dan bewaren jouw sollicitatie graag in portefeuille. Zodra een mogelijk interessante en geschikte functie vrijkomt, nemen wij contact met je op.

Omdat wij, uiteraard, rekening houden met de Wet op de Privacy, zullen wij jouw gegevens zonder toestemming niet langer bewaren dan 6 maanden.

Voor elke vacature ontvangen wij graag opnieuw je CV en motivatiebrief. Elke afdeling heeft zijn eigen contactpersoon en wegens privacy redenen sturen wij jouw gegevens alleen naar de contactpersoon die gekoppeld is aan de vacature waar je voor solliciteert.

Jouw persoonlijke gegevens slaan we op voor de functie waar je op solliciteert. Dit is voor de duur van een half jaar. Hier geef je op het sollicitatieformulier toestemming voor. Na dit half jaar ontvang je de vraag of wij jouw gegevens in ons bestand mogen houden. Ga je hier niet mee akkoord of geef je hier geen reactie op, dan worden jouw gegevens verwijderd.

Vanaf 16 jaar kun je bij ons werken, uiteraard houden we hierbij rekening met de cao en de arbeidstijdenwet.

Je bent zeker welkom om bij ons te komen werken. Bij Silverein werken mensen vanaf 16 jaar tot en met (na) de pensioengerechtigde leeftijd. Juist naar deze diversiteit, die natuurlijk een afspiegeling is van de maatschappij, zijn wij op zoek. Jouw (levens)ervaring is bij ons meer dan welkom.

Natuurlijk doen wij ons best om jou zo snel mogelijk te informeren of het mogelijk is om bij ons te komen werken. Immers, een goede en geïnteresseerde nieuwe collega zien wij graag komen. Toch hebben we altijd even tijd nodig om jouw wensen en onze mogelijkheden te onderzoeken. Hopelijk heb je even geduld?

Heb je na een week nog helemaal niets gehoord, bel of mail dan naar onze recruiters, zij helpen je graag verder.