Ninke Verpleegkundige Bij Revalidatie

Ninke, verpleegkundige revalidatie

Op Birkhoven Park, aan de bosrand van Amersfoort, bevindt zich een modern ingericht revalidatiecentrum waar mensen terecht kunnen voor zorg en behandeling na een ziekenhuisopname door bijvoorbeeld een val of beroerte

De behandelruimtes zijn vlakbij het revalidatiegebouw en in de oefentuin kunnen bewoners hun loopvaardigheden trainen. Behandelaars en zorgmedewerkers werken samen om te zorgen dat iedereen uiteindelijk thuis weer zo zelfstandig mogelijk kan leven.

Verpleegkundige Ninke werkt al 14 jaar op de afdeling Revalidatie en Herstel. Ze vertelt: “In de eerste week na opname observeren we de cliënten vooral. Wat kan de cliënt zelf en wat lukt nog niet? In een overleg met de verschillende behandelaars worden dan de doelen voor de komende periode besproken.” Het motto van Ninke en haar collega’s is: “Alles is revalidatie.“ Ninke stimuleert haar cliënten elke dag iets meer te doen. Zo probeert ze de mensen steeds een gevoel van toenemende vrijheid te geven. “We hebben vaste tijden waarop iemand therapie heeft en wanneer gegeten en gedronken moet worden, maar daaromheen is veel mogelijk. Wanneer iemand zich eerst wil wassen en wil eten op bed en daarna naar therapie, kan dat. We kijken naar wat iemand thuis gewend was. Het ultieme doel is dat als ik iemand intensief heb geholpen, hij naar huis kan. Als dat niet meer mogelijk is, vind ik het ook mooi dat iemand zo veel mogelijk uit de revalidatie haalt om daarna te kunnen wonen op een plek waar hij wel op zijn plaats is. Dat is de reden waarom ik dit werk al zo lang doe.”